Japońskie noże
Japońskie noże słyną z precyzji, wysokiej jakości materiałów i nienagannego rzemiosła, dzięki czemu są popularnym wyborem zarówno wśród profesjonalnych szefów kuchni, jak i zapalonych domowych kucharzy.
Noże japońskie z naszej oferty wykonane są z wysokiej jakości stali, która zapewnia długotrwałą ostrość i odporność na korozję. Ostrza noży japońskich mają różne kształty i długości, dzięki czemu nadają się do różnych zadań kuchennych, od krojenia mięsa i ryb po delikatne siekanie warzyw.
Korzystanie z japońskich noży to prawdziwa przyjemność, ponieważ łączą one tradycyjne japońskie rzemiosło z wyjątkową wydajnością. Ich ostrość i precyzja pozwalają osiągnąć idealne cięcie i krojenie żywności przy minimalnym wysiłku.
-
Japońskie noże Satake (Sashimi+Santoku+Nakiri) 3 szt.
Trzy japońskie noże Satake (Sashimi+Santoku+Nakiri), Japonia. Zestaw zawiera 1x Sashimi, 1x Santoku i 1 sztukę Nakiri, 3 sztuki w pudełku upominkowym. Od japońskiego producenta Satake.
Skladom (4 szt.)
236,58 zł
-
Japoński nóż wa Santroku TAKAYUKI 170mm
Japoński nóż Santoku SAKAI TAKAYUKI o długości ostrza 170 mm. Wykonany z 33 warstw stali damasceńskiej o strukturze pitted. Stal VG 10 tworzy samo ostrze o twardości 61 HRC. 8-krawędziowa rękojeść wykonana jest z drewna zelkova, które uzupełnia mahoniowy pierścień. Wyważenie noża jest wyśrodkowane. Wyprodukowano w Japonii.
Skladom (1 szt.)
860,31 zł
-
Japoński nóż Kengata TAKAYUKI 190mm
Japoński nóż Kengata SAKAI TAKAYUKI o długości ostrza 190 mm. Wykonany z 33 warstw stali damasceńskiej o strukturze pitted. Stal VG 10 tworzy ostrze o twardości 61 HRC. Rękojeść wykonana z mahoniu. Nóż jest wyważony na środku. Wyprodukowany w Japonii.
Skladom (3 szt.)
924,89 zł
-
Japoński nóż Santoku TAKAYUKI 180mm
Japoński nóż Santoku SAKAI TAKAYUKI o długości ostrza 180 mm. Wykonany z 33 warstw stali damasceńskiej o strukturze pitted. Stal VG 10 tworzy ostrze o twardości 61 HRC. Rękojeść wykonana z mahoniu. Nóż jest wyważony na środku. Wyprodukowany w Japonii.
Skladom (3 szt.)
860,31 zł
-
Japoński nóż Santoku TAKAYUKI 170mm
Japoński nóż Santoku SAKAI TAKAYUKI o długości ostrza 170 mm. Wykonany z 45 warstw stali damasceńskiej, polerowanej na lustrzany połysk z rdzeniem ze stali AUS 10 o twardości 60 HRC. Rękojeść typu zachodniego wykonana z drewna Pakkawood. Nóż jest wyważony centralnie. Wyprodukowano w Japonii.
Skladom (3 szt.)
774,31 zł
-
Japonský nôž wa Petty TAKAYUKI 150mm
Sakai Takayuki 150 mm – Japonský kuchársky nôž Petty s 33 vrstvami damaškovej ocele a ergonomickou rukoväťou z dreviny Zelkova a Mahagonu. Ideálny pre presné a všestranné použitie v kuchyni. Čepeľ VG 10, tvrdosť 61 HRC.
Skladom (3 szt.)
666,78 zł
-
Japonský nôž Chef TAKAYUKI VG10 210mm
Sakai Takayuki VG 10 Nashiji – Japonský kuchársky nôž s jedinečnou textúrou Nashiji, ktorá pripomína štruktúru hruškovej kože. Čepeľ z vysoko kvalitnej ocele VG 10, kalená na 61 HRC, zaručuje výnimočnú ostrosť a dlhú životnosť. Elegantná eliptická rukoväť z ebenového dreva dodáva nožu luxusný vzhľad. Ideálny pre náročných kuchárov, ktorí hľadajú kombináciu výkonu a estetiky.
Skladom (3 szt.)
924,89 zł
-
Japonský nôž Petty TAKAYUKI 150mm
Sakai Takayuki 33 Layers Petty je japonský kuchársky nôž s elegantnou 33-vrstvovou damaškovou čepeľou a ergonomickou mahagónovou rukoväťou. Jeho univerzálna veľkosť a výnimočná ostrosť z neho robia ideálneho pomocníka pre každú kuchyňu. Vďaka vysoko kvalitnej oceli VG 10 a precíznemu vyváženiu zaručuje presné a ľahké rezanie.
Skladom (3 szt.)
666,78 zł
-
Japonský nôž Kengata TAKAYUKI AS 190mm
Sakai Takayuki AS Aogami Super – Japonský kuchársky nôž s výnimočnou ostrosťou a húževnatosťou. Čepeľ z vysoko uhlíkovej ocele Aogami Super, kalená na 65 HRC, je zárukou dlhodobej ostrosti. Elegantná osemhranná rukoväť z dreva Zelkova s mahagónovým prstencom zaisťuje pohodlné uchopenie. Ideálny pre náročných kuchárov, ktorí hľadajú prémiový nástroj.
Skladom (2 szt.)
1139,94 zł
-
Japonský nôž Kengata TAKAYUKI VG10 190mm
Sakai Takayuki VG 10 Nashiji – Japonský kuchársky nôž s elegantnou textúrou Nashiji a ergonomickou ebenovou rukoväťou. Čepeľ z vysoko kvalitnej ocele VG 10 zaručuje výnimočnú ostrosť. Perfektná rovnováha medzi hmotnosťou a dĺžkou čepele (190 mm, 179 g) zaisťuje pohodlné a presné rezanie.
Skladom (3 szt.)
924,89 zł
-
Japońskie noże Satake (Santoku+Nakiri) 2 szt.
Japońskie noże Satake 2szt, Japonia. 1x Santoku + 1szt Nakiri, długość L: 17,5 cm, 2szt w pudełku upominkowym. Od japońskiego producenta Satake.
Vypredané
163,48 zł
-
Japoński nóż wa Kengata TAKAYUKI 190mm
Japoński nóż wa Kengata SAKAI TAKAYUKI o długości ostrza 190 mm. Wykonany z 33 warstw stali damasceńskiej o strukturze pitted. Stal VG 10 tworzy samo ostrze o twardości 61 HRC. 8-krawędziowa rękojeść wykonana jest z drewna zelkova, które uzupełnia pierścień z mahoniu. Wyważenie noża jest wyśrodkowane. Wyprodukowano w Japonii.
Vypredané
817,31 zł
-
Japoński nóż wa Gyuto TAKAYUKI 210mm
Japoński nóż wa Gyuto SAKAI TAKAYUKI o długości ostrza 170 mm. Wykonany z 33 warstw stali damasceńskiej o strukturze pitted. Stal VG 10 tworzy samo ostrze o twardości 61 HRC. 8-krawędziowa rękojeść wykonana jest z drewna zelkova, które uzupełnia pierścień z mahoniu. Wyważenie noża jest wyśrodkowane. Wyprodukowano w Japonii.
Vypredané
817,31 zł
-
Japoński nóż Gyuto TAKAYUKI 210mm
Japoński nóż Gyuto SAKAI TAKAYUKI o długości ostrza 210 mm. Wykonany z 45 warstw stali damasceńskiej, polerowanej na lustrzany połysk z rdzeniem ze stali AUS 10 o twardości 60 HRC. Rękojeść typu zachodniego wykonana z drewna Pakkawood. Nóż jest wyważony centralnie. Wyprodukowano w Japonii.
Vypredané
645,26 zł
-
Japoński nóż TUS Santoku TAKAYUKI 180mm
Nóż japoński TUS Santoku TAKAYUKI 180mm - nóż uniwersalny. Wejdź do świata japońskich noży. Łatwa konserwacja i ostrzenie. Dwukolorowa rękojeść wykonana z drewna pakka w stylu zachodnim. Wyprodukowany w Japonii.
Vypredané
365,63 zł
-
Japoński nóż Coreles Kengata TAKAYUKI 160mm
Japoński nóż Coreles Kengata TAKAYUKI 160mm. Zastosowano kombinację stali VG 10 i VG. Ostrze wykonane z 70 warstw i hartowane do twardości 61 HRC. Wyważenie noża na środku. Rękojeść wykonana z zachodniej micarty. Wyprodukowany w Japonii.
Vypredané
1010,89 zł
-
Japoński nóż TUS Chef TAKAYUKI 180mm
Japoński nóż TUS Chef TAKAYUKI 180mm - nóż szefa kuchni. Wejdź do świata japońskich noży. Łatwa konserwacja i ostrzenie. Dwukolorowa rękojeść wykonana z drewna pakka w zachodnim stylu. Wyprodukowany w Japonii.
Vypredané
365,63 zł
-
Japoński nóż Kengata TAKAYUKI 160mm
Japoński nóż Kengata SAKAI TAKAYUKI z ostrzem o długości 160 mm. Wykonany z 33 warstw stali damasceńskiej o strukturze pitted. Stal VG 10 tworzy ostrze o twardości 61 HRC. Rękojeść wykonana z mahoniu. Nóż jest wyważony na środku. Wyprodukowany w Japonii.
Vypredané
752,78 zł
-
Japoński nóż Coreles Petty TAKAYUKI 120 mm
Japoński nóż Coreles Petty TAKAYUKI 120mm - nóż do warzyw i owoców. Zastosowano kombinację stali VG 10 i VG. Ostrze wykonane z 70 warstw i hartowane do twardości 61 HRC. Wyważenie noża znajduje się na środku. Rękojeść wykonana z zachodniej micarty. Wyprodukowano w Japonii.
Vypredané
774,31 zł
-
Japoński nóż TUS Chef TAKAYUKI 210mm
Japoński nóż TUS Chef TAKAYUKI 210mm - nóż szefa kuchni. Wejdź do świata japońskich noży. Łatwa konserwacja i ostrzenie. Dwukolorowa rękojeść wykonana z drewna pakka w zachodnim stylu. Wyprodukowany w Japonii.
Vypredané
387,15 zł