Krem kokosowy Chaokoh 400 ml. Kraj pochodzenia Tajlandia.
Śmietanka kokosowa jest wytwarzana z miąższu kokosa. Ma wysoką zawartość tłuszczu, przyjemny kokosowy smak i aromat. Jest nieodłącznym składnikiem w przygotowywaniu dań kuchni egzotycznej. Można nią zastąpić śmietankę do gotowania, zastępując tłuszcz zwierzęcy zdrowszym tłuszczem roślinnym.
Śmietanka kokosowa jest jednym z produktów spożywczych zawierających wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Jego stosowanie nie tylko przynosi korzyści w postaci witamin i minerałów zawartych w kokosie, ale także korzystnie wpływa na układ krążenia i wzmacnia odporność. W kuchni azjatyckiej jest używana do przygotowywania potraw zamiast oleju stołowego.
Śmietanka ta jest najczęściej używana w kuchni tajskiej do przyprawiania sosów curry, makaronu i ryżu. Może być również stosowany jako składnik koktajli, różnych napojów, puddingów, kremów, zup lub deserów. Nadaje się również do przygotowywania napojów mieszanych lub pysznych lodów, aromatyzowania kawy lub kakao.
Więcej z kategorii

13,87 zł
11,66 zł bez VAT
Nowy komentarz