Menu

Ryby, ostrygi

Sos rybny powstaje w wyniku fermentacji całych lub mielonych ryb z dodatkiem soli. Proces ten trwa kilka miesięcy, podczas których enzymy zawarte w rybach rozkładają się i wytwarzają nowe związki i aromaty. Powstały sos ma ciemny kolor i mocny, słony smak. Sos rybny jest używany jako przyprawa w wielu azjatyckich potrawach, takich jak frytki, zupy i marynaty.

Sos ostrygowy jest wytwarzany w podobny sposób jak sos rybny, ale przy użyciu ostryg zamiast ryb. Sos ostrygowy ma słony smak ze słodkawymi nutami i jest stosowany jako przyprawa do wielu dań kuchni azjatyckiej, takich jak potrawy stir-fry lub dania warzywne.

13 pozycje

Parametry
Cena

Producent pokaż wszystko

Proszę wyszukać tekst

Filtruj wyniki wyszukiwania według pełnego tekstu

Zaloguj się

Zapomniane hasło

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Państwa wizytę na tej stronie, analizować jej wydajność i gromadzić dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażają Państwo zgodę na takie przetwarzanie. Szczegółowe informacje można znaleźć poniżej lub zmienić swoje preferencje.

Oświadczenie o ochronie prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zaloguj się

Zapomniane hasło

Produkt został dodany do koszyka
Kontynuować zakupy Koszyk